Wie ben ik

Mijn naam is Gemma Heynen. Ik ben gehuwd en moeder van drie prachtige kinderen, een jongen en twee meisjes. Zij zijn alle drie al het huis uit. Jarenlang waren mijn man en ik ook pleegouders. Als pleegouder deel je het ouderschap met de biologische ouders en de familie van het pleegkind. Een uithuisplaatsing is voor alle betrokkenen heel ingrijpend. Een veilige leefomgeving creëren waar het kind verder kan opgroeien is dan essentieel. Dat heb ik ervaren als een enorme verrijking waar ik graag aan heb meegewerkt. De ondersteuning en begeleiding van de pleegzorgwerker zijn voor mij de aanzet geweest om de opleiding tot kinder- en jongerencoach te gaan volgen. Ik wens iedere ouder een laagdrempelige ondersteuning en begeleiding toe in de opvoeding van hun kind.

Kinderen zijn altijd mijn passie geweest. In het verleden heb ik als vrijwilligster jaren in een asielzoekerscentrum gewerkt als begeleidster van kinderen in alle leeftijden, alle nationaliteiten, culturen en religies. Ook heb ik jarenlang bij een streekomroep een kinderradioprogramma geleid, met zo nu en dan een item op tv.

Door mijn eigen bewustwordingsprocessen tijdens de opleiding tot kinder- en jongerencoach heb ik ervaren hoe verantwoordelijk we zelf zijn voor ons eigen geluk en kwaliteit van leven. Ook hoe immens krachtig we zijn en dat we onszelf en ons zelfhelende vermogen nog zwaar onderschatten.

Kinderen en jonge mensen te begeleiden, te inspireren om hun eigen mogelijkheden te ontdekken en verder te ontwikkelen, is voor mij een uitdaging die ik met verve vervul. Kijken en luisteren zonder oordeel en daardoor de ander de ruimte geven om zelf te ontdekken wat hij/zij gaat oplossen of waar hij/zij aan wil werken bij zichzelf. Om eruit te halen wat erin zit. Ik hoop dat ik hen mee kan geven dat als je iets écht wilt…het ook echt kan! Iedereen kan stralen!

Header22